Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Inspiration to Go

9 mai, 2024-08:30 - 10:00

Începem sezonul de primăvară-vară joi, pe 9 mai de la 08.30 la 10:00, primim inspirația de dimineață de la seducătorul sculptor Virgil Scripcariu, elev al marelui Vasile Gorduz, creator, alături de soția lui Adriana (la rândul ei istoric de artă), al Muzeului și Școlii de Ceramică de la Piscu.

Virgil Scripcariu marchează astăzi peisajul bucureștean cu 3 lucrări peste care cu siguranță ați dat, dacă iubiți să vă plimbați pe străzile Bucureștiului: „Maternitatea” din dreptul Bisericii Anglicane, Monumentul Piloților de Vânătoare din strada Teheran și grupul statuar Monica Lovinescu și Virgil Ierunca din cartierul Cotroceni. Virgil Scripcariu întreprinde alături de Adriana Scripcariu, la numai 30 de km de București, prin Școala de la Piscu, un adevărat proiect pedagogic în jurul ideilor de patrimoniu și de memorie, unic în România prin anvergură, competență și rafinament.

Tema conversației noastre matinale va fi: MEMORIA.

Cum se poate conserva memoria comunităților și la ce ne folosește? Care e rolul sculpturii în transmiterea memoriei? Este memoria un factor al construirii de sine? Ce putem spune despre memoria maeștrilor pe care îi întâlnim, care ne seduc și ne formează deopotrivă? La ce bună cultivarea memoriei lor? Dar monumentele orașului, sunt ele borne ale trecutului sau ale memoriei personale și comunitare?

Iată doar câteva dintre întrebările la care vom căuta răspunsuri alături de voi și de invitatul nostru.

Reinventează-ți dimineața de joi, 9 mai | de la 08:30 la 10:00 | număr limitat de locuri, accesul se face pe bază de bilet.

Details

Date:
9 mai, 2024
Time:
08:30 - 10:00
Event Category:

Venue

Casa Mița Biciclista
Strada Biserica Amzei Nr. 9
Bucureşti, Sector 1 România
+ Google Map